2022’de Bilgi Platformu’nda En Çok Okunan 10 İçerik

Bitcoin ve kriptoparalar ile hayatımıza giren kavramlardan biri de DYOR (do your own research) oldu. Türkçe karşılığı kendi araştırmanı kendin yap anlamına gelen bu kavramı BtcTurk Bilgi Platformu’nda, sosyal medya hesaplarımızda ve youtube videolarımızda görmüştük.

BtcTurk Bilgi Platformu, Bitcoin ve kriptoparalar hakkında geniş ölçekte bilgiyi barındıran zengin bir kaynak. Kullanıcıların, Bitcoin ve kriptoparalar hakkında kendi araştırmalarını yaparken faydalandıkları bir rehber. Yeni başlayanlardan, PRO seviyesindeki Bitcoin ve kriptopara kullanıcılarına kadar büyük bir topluluğa hitap eden faydalı içerikler BtcTurk Bilgi Platformu’nda bulunabiliyor.

BtcTurk, kullanıcılarının merak ettiği konuları her zaman olduğu gibi bu yıl da BtcTurk Bilgi Platformu’nda cevapladı. Yıl boyunca her ay sonunda paylaşılan ayın en çok okunan içeriklerine benzer şekilde, 2022 yılında en çok okunan 10 BtcTurk Bilgi Platformu içeriği bu yazıda derlendi. BtcTurk kullanıcıları en çok hangi konuları araştırıyor, Bitcoin ve kriptopara topluluğu en fazla hangi makaleleri okumuş sorularının cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz.

İşte, En Fazla Okunan 10 içerik!

BtcTurk | PRO’da Bitcoin ve kriptopara işlemleri yaparken piyasanın durumuna, beklentilerinize veya risk değerlendirmenize göre farklı emir tiplerini kullanabilirsiniz. Piyasa, limit emir, stop emir, stop limit emir tiplerinin avantajlarını ve dezavantajlarını, hangi durumlarda kullanılabileceğini değerlendiren makale, 2022’de en fazla okunan içerikler listesinin zirvesinde bulunmakta.

Bilgi Platformu’nda yer alan kriptopara sözlük sayfası en çok ziyaret edilen ikinci içerik olurken, kullanıcıların kriptopara kavramlarını öğrenmelerine de yardımcı oldu. Kriptopara Terimleri Sözlüğü, A’dan Z’ye kriptopara kavramlarının yaygın kullanımlarına ve açıklamalarına yer vermekte.

Bitcoin ve kriptoparalar, artık her yerde konuşulan, üzerinde tartışılan, anlaşılmaya çalışılan konu haline geldi. Konuşulma oranı arttıkça bu sektöre ait merak duygusu da yükselmekte. Bitcoin ve kriptopara ekosistemine yeni giriş yaptıysanız bu yazı size rehber olabilir!

2008 yılında Satoshi Nakamoto “Eşlerarası Elektronik Nakit Sistemi: Bitcoin” başlıklı teknik dokümanı yayınladığında herkesin güvenebileceği bir ödeme yöntemi öneriyordu! Ardından 2009’da ilk Bitcon üretildi. Başlangıçtan bugüne Bitcoin tarihinde hangi gelişmeler yaşandı? Bitcoin tarihini merak ediyorsanız bu makaleye göz atabilirsiniz.

Ethereum blokzinciri Eylül 2022’de işlem kapasitesini artırmak, ücretleri azaltmak, ağı daha sürdürülebilir kılmak ve enerji tüketimini %99,95 düşürmek amacıyla İş Kanıtı (Proof of Work – PoW) protokolünden Hisse Kanıtı (Proof of Stake – PoS) protokolüne geçiş yaptı. The Merge aşaması hakkında detaylı bilgiler için bu makaleyi inceleyebilirsiniz.

Bitcoin aldınız, varlığınızı bir başka cüzdana çekmek veya cüzdanınızdaki Bitcoin’i BtcTurk’e aktarmak istiyorsunuz ancak nasıl yapacağınızdan emin değilseniz, işlemlerinizi kolayca ve güvenle yapabilmeniz adına bu adımları takip edebilirsiniz.

Kullanıcılar 2022 yılında sadece Bitcoin alım satımı ile değil aynı zamanda Bitcoin’in nasıl üretildiği konusuna da ilgi duydu. Bitcoin madenciliği nedir ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır sorularının cevaplarını bu içerikte bulabilirsiniz.

TRC-20, Tron blokzinciri üzerinde geliştirilen ve blokzincirindeki akıllı sözleşmeleri kullanan standarttır. Proje geliştiricileri, Tron blokzinciri üzerindeki TRC-20 ağını kullanarak kendi jetonlarını oluşturabilmektedir. Bu yazıda TRC-20 standardının ne olduğunu, ERC-20 standardı ile nasıl ayrıştığını inceleyebilirsiniz.

Arz miktarları, kriptoparaların değerlerini etkileyen önemli metriklerdir. Bu yazıda dolaşımdaki arz ve toplam arz gibi birbirine karıştırılabilecek farklı iki arz türü detaylı olarak incelendi.

Kriptopara yatırımı yaparken işlem hacmini de değerlendirmeye almak yatırımcılara ne gibi faydalar sağlar? Kriptoparalardaki işlem hacmine yönelik bilgiler hangi amaçla kullanılabilir? gibi soruların cevaplarını bu yazıda görebilirsiniz.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors